На 19 май католическият свят отбелязва Петдесетница - християнски празник, който

...
На 19 май католическият свят отбелязва Петдесетница - християнски празник, който
Коментари Харесай

Италиански курорт забрани продажбата на дини и пъпеши

На 19 май католическият свят отбелязва Петдесетница - християнски празник, който популяризира явяването на Светия Дух върху апостолите на 50-ия ден след Великден.

За един италиански морски курорт Петдесетница значи на първо място едно - празненство. Всяка година хиляди купонджии отиват в Линяно Сабиадоро, с цел да се отдадат на заниманията, мощната музика, огромните количества алкохол и голата плът.

Тъй като празненствата обаче постоянно излизат от всевъзможни рамки, кметът на града открива строги правила за уикенда. Тази година те още веднъж ще бъдат приложени.

 Матурата по БЕЛ: Ето по кое произведение пишат зрелостниците 1 мин. Матурата по БЕЛ: Ето по кое произведение пишат зрелостниците  След хранителното отравяне на 48 деца в Сливен: Причината не е в закуската 2 мин. След хранителното отравяне на 48 деца в Сливен: Причината не е в закуската  Проф. Рачев: Отива си „ арктическата “ пролет, идва лятото 3 мин. Проф. Рачев: Отива си „ арктическата “ пролет, идва лятото  Катастрофата с НСО: Експертиза ще откри скоростта на служебния автомобил 3 мин. Катастрофата с НСО: Експертиза ще откри скоростта на служебния автомобил  Барикадиралият се някогашен служител на реда в Пловдив се съобщи 3 мин. Барикадиралият се някогашен служител на реда в Пловдив се съобщи  Словашки публицист: Атентатът против Роберт Фицо ще раздели още повече обществото 3 мин. Словашки публицист: Атентатът против Роберт Фицо ще раздели още повече обществото  Матурата по БЕЛ: Ето по кое произведение пишат зрелостниците 1 мин. Матурата по БЕЛ: Ето по кое произведение пишат зрелостниците  След хранителното отравяне на 48 деца в Сливен: Причината не е в закуската 2 мин. След хранителното отравяне на 48 деца в Сливен: Причината не е в закуската  Проф. Рачев: Отива си „ арктическата “ пролет, идва лятото 3 мин. Проф. Рачев: Отива си „ арктическата “ пролет, идва лятото  Катастрофата с НСО: Експертиза ще откри скоростта на служебния автомобил 3 мин. Катастрофата с НСО: Експертиза ще откри скоростта на служебния автомобил  Барикадиралият се някогашен служител на реда в Пловдив се съобщи 3 мин. Барикадиралият се някогашен служител на реда в Пловдив се съобщи  Словашки публицист: Атентатът против Роберт Фицо ще раздели още повече обществото 3 мин. Словашки публицист: Атентатът против Роберт Фицо ще раздели още повече обществото

„ За страдание, през годините Петдесетница в Линяно се трансформира във опция за младите австрийци да прекалят с потреблението на алкохол, а това вреди на имиджа на града “, разяснява кметът на града Лаура Джорджи пред австрийската организация APA.

„ Арестите поради разгулен сбивания и други обществени изяви, които неведнъж се превръщаха в заглавия, би трябвало да останат в предишното “, безапелационна е тя.

Служителите на реда тази година ще бъдат доста повече. Сред разпоредбите влиза и нещо изключително – не разрешава се продажбата на пъпеши и дини.

Преди три години на огромните круизни кораби беше неразрешено да плават във венецианската лагуна

Според heute.at е неразрешено да се пие алкохол на публични места в Лигано на Петдесетница. Магазините могат да продават бира, вино и шнапс единствено до среднощ.

Но за какво пъпешите и дините са неразрешени?

Много уредници на празненства през годините са основали традицията да пълнят гигантските плодове с корав алкохол. След това корите на плодовете са разнасяни из целия град.

Тестеното произведение е към 235 пъти по-дълго от елементарната френска франзела

Къмпингуването на плажа и нощното плуване също са неразрешени. От 20 часа нататък никой няма право да влиза в морето, а плажовете ще бъдат изцяло затворени сред 1 и 6 сутринта.

Италианското градче взема ограничения и против хората, които се разхождат по бански из улиците му. От началото на май към този момент не е позволено движените по бикини и боксерки отвън плажовете.

Музиката на публични места ще е позволена единствено до 1 часа след среднощ.

Собствениците на магазини обаче не са съгласни

Всеки, който не съблюдава наредбите, би трябвало да чака тежки административни санкции. Забравянето на тениската или роклята ще бъде глобено от 25 до 500 евро. За други нарушавания санкциите са сред 500 и 5000 евро.

Сексът на обществено място се санкционира с санкция до 30 000.

Новите правила обаче не възпират търсещите занимания. Според туристическите портали всичи места за настаняване на Петдесетница в Линяно Сабиадоро са съвсем изцяло резервирани.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР